Wat een opbrengst!!

Wat een prachtig onthaal was dat zeg! Wat zijn we trots. Op jullie allemaal. Samen hebben we heel wat in beweging gebracht. Maar zoals gezegd: de finish van de Obesitas CyclingTour is de Start van Roggel Kerngezond!

We hebben het volgende opgehaald!

3 x Kerngezond

Voor de komende 3 schooljaren, krijgt Basisschool de Zjwiek een professioneel programma Kerngezond van ons aangeboden. Dat betekent dat ruim 300 kinderen, gedurende een geheel schooljaar een geheel verzorgd traject krijgen aangeboden met als thema Gezond eten, Gezond bewegen, Gezond Gedrag!

€ 2.500 voor wetenschappelijk onderzoek

Daarnaast hebben we en cheque overhandigd van € 2.500,-. Hiermee wordt een wetenschappelijk onderzoek opgezet dat zich richt op het kunnen beïnvloeden van eetgedrag bij kinderen, zodat overgewicht al op de Basisschool kan worden voorkomen. We hebben als wielervereniging een samenwerking opgezet met de Universiteiten van Maastricht en Nijmegen, met de Obesitas Kliniek van het Catharina Ziekenhuis Eindhoven (waar Ruud geopereerd is), als ook met Trimbos Instituut en met SportCompany. We zijn thans bezig met het uitwerken van een projectvoorstel dat we in mei gaan presenteren aan diverse gemeenten en de Provincie Limburg. Als dit allemaal lukt, dan zou onze € 2.500 vele, vele malen verdubbeld worden…

Om dit te kunnen bereiken is heel veel geld opgehaald. Bedrijven die ons ondersteund hebben zijn we daarom enorm dankbaar. Echt enorm dankbaar.

Daarnaast hebben we ook vele giften ontvangen van allerlei mensen. Zelfs kleine kinderen kwamen met gespaarde centen. En de ‘Kaal Bein Actie van Jos Briels’ heeft maar liefst € 535 opgebracht.

Ge-Wel-Dig!

 

Foto’s fietstocht

Beelden zeggen vaak meer dan woorden! Bekijk daarom de Obesitas Cycling Tour via ons foto-album. Klik hier.

Column Jos Briels

Column Jos

Een van de andere successen binnen het succes van de Obesitas Cycling Tour waren de columns die Jos Briels schreef tijdens de tocht van Parijs naar Roggel. Lees ze allemaal >> hier <<.

Lid worden?

Obesitas Cycling Tour is een van de vele initiatieven van Wielervereniging La Rochelle. Na de finish gaan we elke zondagochtend wielrennen of mountainbiken. Ook zullen we af en toe een bezoekje brengen aan het mooie Zuid Limburg. Interesse? Wordt lid! Schrijf je in op de ledenpagina.

Gezond Pleinfestijn!

Poster Gezond Pleinfestijn digitaal

Sponsoren in beeld!

Bezoek de ‘sponsoren-pagina’ van Obesitas Cycling Tour 2014. Mede namens hun wordt dit spektakel mogelijk gemaakt.

A3-poster-Zet-Roggel-in-beweging

Steun ons!

Draagt u het initiatief 'Obesitas Cycling Tour 2014' een warm hart toe en wilt u ons steunen of sponsoren, neem dan contact op middels ons contactformulier.

Alvast hartelijk dank!