Provinciale subsidie o.a. voor studietraject Kerngezond!

150.000 euro

We wilden iets in beweging zetten. En jawel, het is weer gelukt!

Onlangs heeft de Provincie Limburg een positief besluit genomen over een subsidie-aanvraag waarmee het project Kerngezond++ opgestart kan worden.150.000 euro wordt ter beschikking gesteld voor een traject dat wij vanuit de Obesitas Cycling Tour hebben aangejaagd en mede hebben bedacht. Kinderen en ouders krijgen hierdoor extra trajecten aangeboden, waarbij tegelijkertijd de effectiviteit ervan wordt gemeten.

Naast een uitbreiding in het aantal basisscholen dat mee kan doen met Kerngezond, krijgen de kids en hun ouders een aantal extra “kennistrajecten” aangeboden. En ook nog eens op een leuke en interactieve manier! Kennistrajecten die worden georganiseerd door Sport-Company en wetenschappers van de Universiteit Maastricht, Universiteit Nijmegen en de Amphi Werkplaats / GGD.

Interactief !

Zo wordt via de interactieve “Alien Health Game” geleerd wat gezond gedrag, gezond eten en gezond bewegen voor iemand betekent. In deze game gaan de kids een buitenaards wezen opvoeden. Een game die in de Verenigde Staten (Arizona) is bedacht en o.a. bedoeld is om overgewicht tegen te gaan. In de VS zijn positieve resultaten bereikt. De game wordt omgebouwd voor Nederlandse situaties en dus voor het eerst toegepast bij Limburgse kids. Mede dankzij de Obesitas Cycling Tour.

http://www.1limburg.nl/studie-gezond-gedrag-noord-en-midden-limburg?context=default

image2

 

Foto’s fietstocht

Beelden zeggen vaak meer dan woorden! Bekijk daarom de Obesitas Cycling Tour via ons foto-album. Klik hier.

Column Jos Briels

Column Jos

Een van de andere successen binnen het succes van de Obesitas Cycling Tour waren de columns die Jos Briels schreef tijdens de tocht van Parijs naar Roggel. Lees ze allemaal >> hier <<.

Lid worden?

Obesitas Cycling Tour is een van de vele initiatieven van Wielervereniging La Rochelle. Na de finish gaan we elke zondagochtend wielrennen of mountainbiken. Ook zullen we af en toe een bezoekje brengen aan het mooie Zuid Limburg. Interesse? Wordt lid! Schrijf je in op de ledenpagina.

Gezond Pleinfestijn!

Poster Gezond Pleinfestijn digitaal

Sponsoren in beeld!

Bezoek de ‘sponsoren-pagina’ van Obesitas Cycling Tour 2014. Mede namens hun wordt dit spektakel mogelijk gemaakt.

A3-poster-Zet-Roggel-in-beweging

Steun ons!

Draagt u het initiatief 'Obesitas Cycling Tour 2014' een warm hart toe en wilt u ons steunen of sponsoren, neem dan contact op middels ons contactformulier.

Alvast hartelijk dank!